Hybride hypotheek

Combinatie van spaar- en beleggingshypotheek

De hybride hypotheek wordt ook wel en spaarbelegging hypotheek of combinatiehypotheek genoemd omdat deze hypotheekvorm een combinatie is van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek.

Bij de hybride hypotheek los je niet af. Je betaalt dus gedurende de hele looptijd rente over het volledige hypotheekbedrag die je onder voorwaarden kunt aftrekken. Daarnaast betaal je premie voor beleggingen of om te sparen. Je kunt kiezen om dat halverwege te schakelen tussen sparen of beleggen afhankelijk van het feit of je zekerheid wilt of kans op hoger rendement.

Als je een hybride hypotheek afsluit los je niet af. Je betaalt dus tijdens de gehele looptijd rente over het complete hypotheekbedrag die je onder voorwaarden kunt aftrekken. Je betaald ook premie om te sparen of voor beleggingen. Afhankelijk van het feit of je zekerheid wilt of kans op een hoger rendement kan je er voor kiezen om halverwege de looptijd te schakelen tussen sparen of beleggen.

Meestal zijn er aantal voorwaarden aan het schakelen gesteld, want wanneer het gunstig is om te schakelen zal dat voor de bank niet gunstig zijn. Je dient daarom goed de voorwaarden door te lezen.