Expats

Een hypotheek op maat voor expats

A-Krediet

Click here to view this page in English.

Hypotheek voor expats

Woon en werk je pas kort in Nederland? Of woon je nu in het buitenland en ben je van plan om binnenkort in Nederland te gaan wonen en werken? Dan kan het soms ingewikkeld lijken om een hypotheek voor een huis te krijgen – maar daar helpen we je graag bij! Vaak hoef je slechts enkele stappen te volgen om tóch die betrouwbare, veilige hypotheek te krijgen. Neem vrijblijvend contact op met onze hypotheekspecialisten, zij weten alles over de mogelijkheden voor expats en wat er past bij jouw situatie.

Wat heb je nodig?

  • Je hebt een BSN nodig. Dit is een uniek registratienummer voor iedereen die in Nederland woont.
  • Ben je geen inwoner van de EU? Dan heb je een verblijfsvergunning die níet tijdelijk mag zijn.
  • Je moet in Nederland wonen – soms kun je al een hypotheek aanvragen vanaf het moment dat je in Nederland woont, maar andere hypotheekverstrekkers verstrekken pas een hypotheek als je langer dan 6 maanden in Nederland woont.
  • Je hebt een vast contract nodig van je werkgever in Nederland, óf je moet in elk geval een intentieverklaring van je werkgever krijgen. In zo’n intentieverklaring staat dat je werkgever van plan is om je in vaste dienst te nemen als de kwaliteit van je werk niet verandert.
  • Als je een partner hebt, moet deze ook in Nederland wonen. Ook als je de woning wil kopen op alleen je eigen salaris. 

Wat kost een huis kopen?

Je kiest natuurlijk zelf een huis dat bij jouw financiele situatie past, maar los van de aankoopprijs van een huis komen er ook enkele andere ‘vaste’ kosten bij kijken. Je betaalt bijvoorbeeld een zogeheten overdrachtsbelasting aan de Nederlandse overheid: dit is 2% van het aankoopbedrag. Ook betaal je kosten voor het verwerken van de aankoop aan een notaris, moet je het huis laten taxeren en betaal je een bedrag aan je hypotheekadviseur. Afhankelijk van je situatie komen hierbij nog de kosten voor je aankoopmakelaar, een bouwtechnische keuring en wellicht de Nationale Hypotheek Garantie. Let er dus op dat je nog lós van het bedrag dat je voor je huis betaalt, al snel zo’n 10-15 duizend euro extra kwijt bent aan alle bijkomende kosten. Deze kosten mag je níet meefinancieren in je hypotheek.

Wat kun je meefinancieren?

In principe kun je in Nederland enkel een hypotheek krijgen voor 100% van de marktwaarde van de woning. Hierop zijn echter een paar uitzonderingen. Wil je bijvoorbeeld geld bijlenen om je woning duurzamer te maken – denk aan zonnepanelen, muurisolatie, dubbel glas – dan mag je vaak tot 106% van de marktwaarde lenen. En ook als je je woning wil verbouwen, kun je hiervan een deel meefinancieren in je hypotheek. Je mag dan enkel bijlenen wat je met de verbouwing aan waarde toevoegt aan je huis.

Vragen over expat hypotheken?

Iedere expat situatie is weer anders, dus we begrijpen dat het lastig is om zelf snel alle feiten op een rij te krijgen! Maak je geen zorgen, en neem gewoon vrijblijvend contact met ons op. Wij weten dankzij jarenlange ervaring in het verstrekken van betrouwbare, betaalbare hypotheken precies aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je je het beste kunt voorbereiden en inlezen. Als onafhankelijk intermediar kunnen wij precies uitzoeken welke hypotheek bij jou past. Kies dus voor A-Krediet en kijk zonder zorgen uit naar je nieuwe woning in Nederland!