Zo werkt het

Van droom naar droomhuis in maar 6 stappen!

A-Krediet

1. Vrijblijvende afspraak

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende afspraak. Hierin kun je ons je situatie voorleggen. Wij vertellen wat voor soorten hypotheken relevant kunnen zijn, plus wat de belangrijke verschillen hiertussen zijn.

2. Inventarisatie

De volgende stap is dat je alle documenten verzamelt die nodig zijn voor het verstrekken van een hypotheek. Dat betekent dat je nodig hebt: een geldig legitimaltiebewijs, een recente salarisstrook, een werkgeversverklaring (waarin je werkgever bevestigt wat voor soort contract je hebt en wat je verdient) en een onverzicht van de leningen die je al hebt lopen. Een studieschuld en bijvoorbeeld een smartphone die je afbetaalt tijdens je abonnement zijn hiervan veelvoorkomende voorbeelden.

3. Vrijblijvend advies

Heb je een bod op een huis gedaan en wil je via A-Krediet de beste hypotheek regelen? Neem dan alle documenten uit stap 2 én het voorlopige koopcontract mee naar onze adviseurs. Wil je een hypotheek oversluiten? Neem dan alle informatie over je huidige hypotheek mee. Onze adviseurs zoeken dan voor jou uit wat de beste opties zijn en geven je een overzichtelijk advies.

4. Verzekeren

De meeste hypotheekverstrekkers stellen als voorwaarde voor het afsluiten van een hypotheek dat je bepaalde verzekeringen moet afsluiten. Een opstalverzekering is een van de meest voorkomende. Met zo’n opstalverzekering verzeker je namelijk je huis en alles wat daaraan vastzit voor schade. Denk bijvoorbeeld aan brandschade in de keuken, een lekkage in de badkamer of stormschade aan je zonnepanelen.

Je nieuwe huis is het onderpand van je hypotheek, en met deze verzekering weet je hypotheekverstrekker zeker dat dit veiliggesteld is. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is ook een veelvoorkomende eis. Hierbij komt bij een eventueel overlijden van u of uw partner geld vrij dat wordt ingezet voor het afbetalen van de hypotheek. Zo heeft de hypotheekverstrekker zekerheid, maar uw nabestaanden ook – zij hebben geen zorgen over het afbetalen van de hypotheek.

5. Contracten

Het definitief maken van je hypotheek gebeurt pas als je het hypotheekcontract ondertekent in bijzijn van een notaris. Dit is dus een contract tussen jou en de hypotheekverstrekker – vaak is dat een bank. In het contract staat precies beschreven aan welke plichten en eisen beide partijen moeten voldoen zodat daar nooit onduidelijkheid over kan bestaan.

6. Nazorg

Sluit je via A-Krediet een hypotheek af? Dan blijven we natuurlijk ook je belangen behartigen nádat je hypotheek is geregeld! Heb je een vraag over je hypotheek, dan kun je deze altijd stellen. Verandert er iets aan je situatie, dan denken we met je mee. En komt er een wetswijziging die effect heeft op je hypotheek? Dan geven we je dit tijdig door. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent!